Дневни аваз: Државни премијер Никола Шпирић вјерује да ће Парламент БиХ усвојити Анекс амандман на Устав БиХ којим се регулира статус Брчко Дистрикта, утврђен већином гласова на јучерашњој сједници Вијећа министра. За амандман нису гласали само министри из СБиХ, не зато што су против, "већ зато што нису имали довољно времена да се упознају са садржаном".

"Овај амандман је материја о којој се дуго расправљало и везан ја за компромис тројице лидера. Ради се о одлуци која је неопходан предувјет за окончање јурисдикције Арбитражног трибунала за спор о међуентитетској линији разграничења у области Брчког, у складу с процедуром предвиђеном коначном арбитражном одлуком" појаснио је Шпирић.

Примједбе ОХР-а

Вијеће министара БиХ није донијело одлуку о формирању интерресорне  комисије за попис државне  имовине. Шпирић је рекао да је предложио састав комисије и начин на који ће она радити, али је из ОХР-а било примједби. Због тога, казао је "није желио донијети било какву одлуку која може закомплицирати ствари".

Циљ амандмана је осигурати Уставном суду БиХ надлежност да одлучује у било којем спору у вези са заштитом коначног статуса и уређења Брчко Дистрикта, који се може јавити између ентитета. Министри нису усвојили информацију министра сигурности Тарика Садовића за достављање података запослених у овом министарству о њиховом посједовању двојног или вишеструког држављанства. Закључено је да се од Агенције за заштиту личних података затражи мишљење о законитости овог захтјева, те да Садовић стави ван снаге захтјев упућен државним службеницима и запосленима у Министарству.