Лице одговорно за кориштење гранта ЕУ под називом "Административна подршка оперативној структури БиХ за почетну фазу имплементације три билатерална ИПА програма прекограничне сарадње" је Зара Халиловић, в.д. помоћника директора Дирекције за европске интеграције (ДЕИ) за координацију помоћи ЕУ, о чему је обавијештена и Европска комисија, речено је Срни у Кабинету предсједавајућег Савјета министара БиХ, преноси портал svevijesti.ba.

У Кабинету предсједавајућег су одбацили као произвољне, нетачне и злонамјерне наводе из данашњег сарајевског "Ослобођења" да је "разрјешењем Османа Топчагића са мјеста директора, ДЕИ БиХ остала без овлаштене особе као потписника реализације гранта из ИПА фондова ЕУ".

"Нетачно је да је дошло до било каквог застоја у кориштењу гранта, који у износу од 400.000 евра финансира ЕУ, под називом "Административна подршка оперативној структури БиХ за почетну фазу имплементације три билатерална ИПА програма прекограничне сарадње са сусједним земљама: Србијом, Хрватском и Црном Гором", кажу у Кабинету предсједавајућег Савјета министара БиХ. Узимајући у обзир важност реализације свих активности везаних за помоћ ЕУ кроз Предприступни инструмент (ИПА), тачније компоненте два поменутог инструмента, предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић сматра неопходним несметани наставак свих активности у вези са реализацијом обавеза путем имплементације гранта који се односи на поменуту компоненту помоћи, речено је Срни у Шпирићевом Кабинету.