Независне новине: Кршење процедура јавних набавки најчешћи је пропуст у финансијском пословању институција и агенција БиХ у 2007. години који су утврдили Канцеларија за ревизију институција БиХ, те комисије за финансије и буџет Представничког и Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Миленко Шего, главни ревизор БиХ, обраћајући се делегатима рекао је да је Канцеларија за ревизију утврдила да је у пословању 46 институција БиХ у 2007. години утврђено постојање једне или више неправилности, због чега је Канцеларија донијела око 200 препорука за њихово отклањање. Он је прецизирао да су у 35 институција, од 46 које су добиле мишљење са квалификацијом, односно у чијем је пословању било недостатака, утврђени пропусти у вези са јавним набавкама.

Укупне јавне набавке у институцијама БиХ у 2007. години износиле су око 70 милиона КМ, а набавке са пропустима, према извјештају ревизије, чине више од 51 милион КМ.Делегат Душанка Мајкић, која је представила извјештај Комисије за финансије и буџет Дома народа о налазима ревизије, упозорила је да је свега 11 институција које су обухваћене ревизијом, односно 20 одсто, добило позитиван извјештај, а ријеч је о институцијама са малим буџетима. Она је истакла да су проблеми у финансијском пословању регистровани код великих буџетских корисника, попут Министарства одбране, које је у 2007. години имало буџет од 285 милиона КМ, па грешке у пословању тог министарства могу да коштају милионе КМ.