Ослобођење: Економско-социјално вијеће за  Федерацију Босне и Херцеговине (ЕСВ) у уторак је размотрило, али није усвојило оперативни план имплементације Социјалног споразума и Програма мјера за ублажавање посљедица глобалне економске кризе и унапређење пословног амбијента. Разлог неусвајања су различити ставови министара који чине делегацију Владе ФБиХ у овом трипартитном тијелу, али и примједбе које су о овом документу изрекли представници Синдиката и послодаваца.

Усаглашавање тих ставова наредних дана ићи ће убрзаним темпом. Предсједник овог вијећа Божидар Матић казао је да без обзира на коначан договор и предложене мјере спаса нема без милијарду конвертибилних марака које би требало и убризгати у извозно оријентисане компаније. То су већ учиниле и владе многих држава.

“До те милијарде може се доћи и на начин да се БХ Телеком заложи код Либије“, сугерирао је Божидар Матић.Више чланова овог вијећа затражило је хитно доношење одлуке о томе да се гаранција на штедне улоге грађана повећају на 50.000 КМ, што су такођер учиниле све државе у окружењу.

Полемична расправа вођена је о измјенама и допунама Закона о Влади Федерације БиХ, односно практичној реформи јавне управе коју је презентирао Неџад Бранковић.

Апсурдно је смањивати само федералну администрацију, ако се то истовремено неће догодити и на осталим нивоима власти, речено је на сједници.