Независне новине: Систем за контролу приступа и радног времена у Административном центру Владе РС допринијеће обезбјеђењу објекта, добара и имовине. Ово је јуче рекао Златко Јурић, виши стручни сарадник у Бироу Владе РС за однос с јавношћу, који је подсјетио да тај систем данас треба да буде пуштен у рад.

Он је појаснио да ће лица запослена у Влади бити обавезна да приликом уласка и изласка из зграде очитају своје магнетне идентификационе картице.

„Запослени у Влади РС и посјетиоци убудуће ће моћи да се крећу унутар објекта Административног центра само ако посједују одговарајућу идентификациону картицу, која им омогућава кретање по објекту у цјелини, а ако  је ријеч о посјетиоцима, по одређеним спратовима, односно министарствима у којима треба да обаве своје послове“, нагласио је Јурић.

Стално запослена лица имаће личне картице, док ће сваки посјетилац приликом уласка у објекте и пријављивања на портирницама службених улаза од радника обезбјеђења добити посјетилачку картицу, којом ће моћи доћи до жељеног одредишта.