Влада Републике Српске прихватила је јучер пројект израде електронске мапе тог ентитета "да би грађани, пословно окружење и сви корисници имали могућност да 24 сата дневно имају он-лине информатор о свим објектима у РС-у".

"То ће бити интерактивна мапа РС-а у дигиталном облику, доступна на Владином wеб порталу", рекао је Крсто Грујић, помоћник генералног секретара Владе за информационе технологије.

Он је казао да ће бти осигурано око 60.000 КМ за овај пројект те да ће то коштати много мање од брошура, публикација, каталога или других докумената. Грујић је рекао да проведена истраживања показују да је 21,3 посто грађана одговорило потврдно на питање – да ли сте лично користили интернет. Он тврди да у РС-у интернет коисници добијају одређену критичну масу, те да Влада сматра да и овим видом комуникације њима треба да пружи одређене услуге.

Грујић је устврдио и да Влада РС-а предњачи у региону по начину на који пружа електронске услуге грађанима и пословном окружењу, преноси портал е капија.