Дневни аваз: Централна банка (ЦБ) БиХ данас ће пустити у оптицај ново издање новчаница од 10 и 20 КМ, које има одређене разлике у односу на претходно издање новчаница истих апоена из 1998. године, саопћено је из Службе ЦББиХ за односе с јавношћу.

На новом издању новчаница, између осталог, као година штампања наведена је 2008. те се на њима налази потпис гувернера Кемала Козарића. Заштитна нит код новог издања мјестимице излази на површ ину новчанице. Када се новчаница гледа према свјетлу, нит се види у цијелости и садржи микротекст ЦБиБХ латиничним и ћириличним писмом. Натписи на лицу нове новчанице од 10 КМ израђени су у рељефној штампи и могу се осјетити под прстима.

Свјетлуцавом бојом је код првог издања новчаница од 10 КМ била одштампана вертикална линија на десној страни лица новчанице. Код нове новчанице овај елемент налази се у доњем дијелу лица новчанице и другачијег је облика. На лицу новог издања новчанице од 20 КМ, умјесто прикривене ознаке апоена сиве боје, налази се оптички промјенљиви елеменат у одговарајућој боји. Зависно од угла посматрања, унутар елемента може се уочити једна или више апоенских ознака (број 20).

Из ЦББиХ обавјештавају да у оптицају остају и новчанице од 10 и 20 КМ из 1998. те да ново доштампавање нема инфлациони ефект.