У наставку рада на имплементацији пројекта „Унапређење процеса запошљавања и одабира кадрова у државној служби“ предвиђене су активности развоја модела оквира способности/компетенција за руководеће и неруководеће државне службенике.

Тим поводом, 31.10.2008. године у Сарајеву у просторијама Канцеларије координатора за реформу јавне управе одржана је радионица/фокус група која је окупила представнике институција и органа управе који су укључени у пројекат и који су у протеклом периоду проводили анализу послова и радили на припреми описа радних мјеста, примјеном методологије која је развијена у оквиру пројекта.  Радионицу су модерирали и водили стручњаци из Националне школе за управу из Велике Британије, који заједно са UNDP БиХ осигуравају техничку помоћ у склопу пројекта.

У склопу првог дијела, фокус група је окупила руководеће државне службенике који су учествовали у поступку анализе радних мјеста и са којима су аналитичари из њихових матичних институција проводлили интервјуе.     

У другом дијелу, фокус група је окупила одређени број неруководећих државних службеника са којима су такође обављени интервјуи и за чије позиције су рађени описи послова.

У понедјељак, 03.11.2008. године одржаће се друга радионица у Бања Луци за руководеће и неруководеће државне службенике из институција и органа управе Републике Српске и Брчко дистрикта БиХ који учествују у реализацији пројектних активности.