Дневни аваз: У Парламенту БиХ не вјерују да ће се поновити ситуација с јучерашње сједнице Представничког дома, када је цијели дневни ред добио апсолутну подршку свих посланика. Истина, ратификација Споразума о стабилизацији и придруживању (SAA) с Европском унијом била је једина тачка дневног реда и добила је једногласну подршку посланика.

Предсједавајући Нико Лозанчић најавио је да ће Колегиј упутити позив чланицама ЕУ да што прије ратифицирају САА.

Случај „Водушек“

Хусеин Нанић од министра вањских послова Свена Алкалаја затражио је одговор на питање шта је МВП подузео у вези са саобраћајном несрећом у којој је учествовала словенска амбасадорица Наташа Водушек и због које је један бх. грађанин у животној опасности. Ово питање подржали су бројни посланици.

Уочи расправе, посланицима се обратио државни премијер Никола Шпирић сугерирајући им да се руководе коначним циљем пуноправним чланством у ЕУ.Расправа је показала да посланици имају различите погледе на први уговор БиХ са ЕУ. СДС-овац Момчило Новаковић рекао је да „SАА није награда за постигнуте резултате“ и додао да нема политичке воље за његову проведбу. Мартин Рагуж завршио је расправу ријечима „није све тако црно“, иницирајући да БиХ наредну годину прогласи годином европских интеграција. Потом су посланици два сата утврђивали дневни ред наредне сједнице.

Проблем је био захтјев Драге Калабића да Предсједништво БиХ буде задужено да припреми информацију о иступима предсједавајућег Хариса Силајџића у Њујорку и Стразбуру, што није прихваћено. Реагирајући на наводе Ремзије Кадрића да Парламент нема шта расправљати о томе јер је вођење вањске политике надлеж ност колективног шефа државе, Калабић је казао да та тврдња не стоји. О Силајџићевим иступима Дом ће расправљати кроз иницијативу Бранка Докића.

На дневном реду био је и кодекс о понашању посланика, а Јерко Иванковић Лијановић јучер је искористио непостојање кодекса и на сједницу дошао у мајици с натписом „Без дилеме НСРзБ“. Према ставу већине посланика, захтјев Милорада Живковића за измјену Закона о Централној банци вјероватно неће вити усвојен.