Дневни аваз: ПАЛЕ – Стратешке планове општина у БиХ треба унифицирати, што ће омогућити да локалне заједнице буду партнери на путу ка ЕУ, изјавио је Радомир Кезуновић, предсједник Савеза општина и градова РС.

На Јахорини су се јуче састали представници савеза општина и градова РС, ФБиХ и међународних институција да би анализирали  могућности израде стратешког плана локалних заједница у БиХ, који досада није био стандардизован.

„Направљен је пројекат  који ће унифицират стратешке планове по општинама, с циљем да локалне заједнице доведемо у ситуацију да буду партнери на путу ка ЕУ“, рекао је Кезуновић.Он је објаснио да ће радна група, сачињена од домаћих и страних експерата, са локалним заједницама предложити измјене одређених законских рјешења у погледу планирања које ће омогућити унификацију стандарда у свим општинама.

Паралелно с овим одржан је и консултативни састанак са донаторима и представницима земаља ЕУ и међународних организација које пружају подршку развоју локалне самоуправе у БиХ.