Независне новине: САРАЈЕВО – Број незапослених у БиХ у прва четири мјесеца ове године смањен је за око три одсто, наведено је у Плану мјера за смањење незапослености у БиХ, који је јучер разматрало Вијеће министара БиХ.

„На евиденцији завода за запошљавање РС, ФБиХ и Брчко дистрикта крајем априла 2008. било је 499.838 назапослених, што представља смањење за 15.901 лице, или 3,08 одсто у односу на стање крајем 2007. године. У 2007. години незапосленост је била у лаганом паду, а тај тренд је настављен и у овој години“, наведено је у овом документу.

„Агенција за рад и запошљавање планирала је у наредном периоду, у сарадњи с надлежним агенцијама РС, ФБиХ и Брчко дистрикта БиХ, омогућити запошљавање по 3.500 бх. грађана у Словенији и Црној Гори и 1.000 особа у Хрватској“, саопћено је након јучерашње сједнице. Вијеће министара БиХ именовало је јуче Средоја Новића, министра цивилних послова БиХ, за националног координатора за сарадњу УНЕСЦО.Вијеће министара јучер није разматрало информацију о именовању директора Регулаторне агенције за комуникације (РАК) БиХ. Коначни став заузет ће када добију мишљење Министарства правде.