Дневни аваз: Влада Федерације БиХ покренула је конкретне активности ради стварања уштеда у смјештају своје администрације.Расписивањем конкурса за доставу идејних рјешења за нови објект Владе у Мостару, ријешит ће се вишегодишњи проблем са смјештајем пет министарстава која имају сједиште у овом граду. Ново сједиште бит ће грађено на десет хиљада квадратних метара и то на локацији девастираног хотела „Херцеговина“. У будући објект моћи ће се смјестити сва министарства, а бит ће обезбијеђен и простор за одржавање сједница те кабинети за премијера и њихове замјенике. На овај начин Влада ће у Мостару бити позиционирана на једном мјесту, а што је још важније усељење у нову зграду значит ће и уштеду од милион КМ годишње, колико се тренутно плаћа за закуп пословних простора, каже за „Аваз“ директор Службе за заједничке послове ФБиХ  Харис Ихтијаревић.

Сељења и  у Сарајеву

Уштеде на плаћању закупнина због смјештаја федералних министарстава слиједе и у Сарајеву. У просторије Завода за геодезију уселит ће се министарства пољопривреде и социјалне политике, за чији смјештај се сада плаћа закуп.

На питање шта ће се десити са садашњим објектом Владе у том граду, који је у употреби од 1998. године и за који су такођер издвојена знатна средства, Ихтијаревић је одговорио да ће се постићи договор с Градом Мостаром тако да њему буде уступљена зграда, а да Влада потом не мора плаћати грађевинске ренте.Према Закону, Влада сваку трећу сједницу одржава у Мостару, а према Уставу ФБиХ, у том граду су сједишта министарстава промета, трговине, индустрије, образовања и развоја.