Дневни аваз: Буџет већег ентитета потпуно је празан, сазнаје "Дневни аваз" у Федералном министарству финансија. Након што су, наиме, исплаћене плаће и остале принадлежности за упослене, јучер ујутро на рачунима буџета Федерације БиХ у пословним банкама биле су свега 434 марке.

То је епилог вишемјесечних упозорења замјеника премијера ФБиХ и министра финансија Вјекослава Беванде, који је на сједницама Владе, Парламента и у низу јавних иступа истицао да су издвајања, првенствено за низ социјалних категорија, неодржива. 

Беванда јучер није званично желио коментирати дешавања с буџетом ФБиХ, а о цјелокупној ситуацији извијестио је, на Колегију Владе ФБиХ, премијера Неџада Бранковића и замјеника премијера Гаврила Граховца.

Према свему судећи, Министарство финансија опет ће затражити да се усвоји одлука према којој ће се из буџета вршити само приоритетне исплате у складу са Законом о извршењу буџета. То значи да ће прво на исплату ићи рате страних кредита, потом инвалиднине, трансфери за избјеглице и тек на крају плаће упослених. Све остале исплате до даљњег би биле блокиране.