Генерална скупштина УН – а, у Резолуцији 57/277, прогласила је 23. јун Даном јавне службе. Сврха УН – овог Дана јавне службе је прослава вриједности и користи које јавна служба доноси друштву и заједници; истицање доприноса јавне службе у процесу развоја; препознавање и признавање рада државних службеника и охрабривање младих људи за развијање каријере у јавном сектору. У оквиру Дана јавне службе, УН су установиле и годишње награде за позитивна достигнућа у јавној служби.

Награде за јавну службу Уједињених Нација су најпрестижнија међународна признања достигнућа и успјеха у јавној служби. Она награђују креативна достигнућа и доприносе у јавној служби који воде до учинковитије и одговорније јавне управе у земљама широм свијета.

Од прве церемоније додјеле награда, 2003, УН сваке године примају све већи број пријава из цијелог свијета. И овогодишња додјела награда одржаће се у Њујорку, у згради УН – а, 23. јуна.

Овдје можете преузети брошуру за овогодишњу додјелу награда и радионици на тему "Иновације у пружању јавних услуга" на енглеском језику