Дневни аваз: Вијеће министара БиХ одржало је јучер на Јахорини тематску сједницу посвећену европским интеграцијама. Поред предсједавајућег Николе Шпирића, у раду су учествовали и високи представник Мирослав Лајчак, Шеф Делегације Европске комисије у БиХ Димитрис Куркулас (Kourkoulas) и амбасадорица Француске у БиХ Мариз Бернио (Maryse Berniau).

На сједници су анализиране обавезе за које Европска комисија очекује да буду испуњене прије краја септембра, како би Извјештај о напретку БиХ за ову годину био што повољнији.

Лајчак је поздравио напредак у три од пет циљева. Наиме, постигнут је споразум о покретној имовини за обрамбене сврхе, фискална одрживост државе се оснажује, те ће ускоро на снагу ступати закони у вези с Националним фискалним вијећем, а различите верзије донесених закона потребно је хармонизирати.

Закључено је и да треба убрзати реализацију задатака које је поставио Управни одбор Вијећа за проведбу мира те договорено да се једном мјесечно одржавају тематске сједнице ради анализе достигнутог напретка.