Независне новине: Влада ФБиХ на јучерашњој сједници у Сарајеву прихватила је извјештај Управе за инспекцијске послове који се тиче контроле кантоналних завода за запошљавање. Послије контроле у претходна два мјесеца, с евиденције незапослених брисано је 12.486 особа, односно укупно око 35 хиљада особа од почетка ове године.

Закључено је да је стање у кантоналним службама за запошљавање лоше и неодрживо те да начин на који се воде евиденције оправдано изазива сумњу да се на њима неосновано налази одређен број особа.

Прихваћен је извјештај о пословању "Лутрије БиХ“, која је прошле године остварила промет од 58,9 милиона КМ, што је за 18,5 посто више него претходне године. Од те суме у буџет ФБиХ је уплаћено 4,74 милиона КМ. Посебном одлуком, укупан број клубова који организирају игре на срећу у ФБиХ је повећан са 50 на 100.

Влада је дала сагласност да се дуг Опћини Горажде од 968.348 КМ репрограмира у 36 рата. Усвојена је и информација о стању у прехрамбеној индустрији, у којој се наводи да прерађивачки капацитети пољопривредних грана не постоје једино за прераду шећера, биљног јестивог уља, етил алкохола, квасца, воћног концентрата и слада.

Повећан увоз брашна

Највеће помаке у извозу имали су произвођачи меса перади, пива, млијека, месних прерађевина, сладоледа, тјестенина те кекса и колача. Повећан је увоз брашна, а стално расте и увоз свињског и кокошјег меса, млијека, јогурта, мармелада и џема, воћних каша, минералне вода и безалкохолних пића те пива, вина и цигарета.