Дневни аваз: Потпуно обновљена зграда бившег Извршног вијећа, у коју се треба уселити Вијеће министара БиХ, зјапи празна иако су сви радови окончани прије више од мјесец. Представници оба дома Парламента БиХ званично су од извршне власти затражили да коначно исели из "њихових" просторија, те да се зграда, у чију је обнову уложено око 36 милиона КМ, коначно стави у функцију. 

Два упозорења

Једини разлог због којег зграда није усељена је упорно одбијање предсједавајућег Вијећа министара БиХ Николе Шпирића да на дневни ред стави одлуку о пресељењу те одлуку којом се прецизно дефинира која ће министарства и службе бити смјештени у обновљеном објекту – изјавио је за &qуот;Дневни аваз&qуот; замјеник министра финансија БиХ и главни координатор обнове зграде Вијећа министара БиХ Фуад Касумовић.

Према његовим ријечима, Шпирић је до сада два пута упозораван да је постојећа ситуација неодржива и да се неоправдано и даље плаћају високи износи закупнина за смјештај појединих институција и то у неувјетне просторије, умјесто да се оне смјесте у нову зграду.

Трошкови санације

Да све буде још тужније, наредног мјесеца истичу готово све гаранције на учињене радове, а ми нисмо ни уселили у зграду. Дакле, уколико нешто и не буде било уређено како треба, трошкови санације бит ће намирени из буџета.

Колико је парадоксална ситуација, свједочи и податак да не можемо инсталирати телефоне, јер није тачно одређено ко је у којој канцеларији – наглашава Касумовић.