Дневни аваз: Потпредсједник Скупштине Дистрикта Брчко Иван Крндељ за "Дневни аваз" је изјавио да је у Брчком фиктивно издато више од 20.000 личних карата. Осим тога, у Брчком је издато више личних докумената него што је стварни број грађана.

Невјеројатан је податак да је у Брчком издато више од 100.000 личних карата, јер толики број људи не може ни стати на овај простор. Знамо да је велики број особа пријављен у Дистрикту из разних разлога. Појединци су се пријавили како би избјегли служење војног рока, други како би остварили разне повластице социјалне заштите – каже Крндељ.

Према његовим ријечима, забрињава и податак да се начелници општина из окружења желе да се бројност њиховог борачког тијела смањује, јер грађани из тих опћина пријављују у Брчком.

На једној од наредних сједница Скупштине бит ће предложена ревизија издатих личних карата, поготово што се зна да су фиктивно пријављени у овом граду као адресу боравка наводили адресе институција, првенствено Владе Дистрикта, на којој је пријављено на десетине особа – каже Крндељ.