Независне новине: САРАЈЕВО – Вијеће министара БиХ усвојило је јучер Закон о јавним цестама у БиХ, којим се оснива Агенција за цесте БиХ која неће управљати цестама него ће имати регулаторне надлежности, потврдио је Никола Шпирић, предсједавајући Вијећа министара.

"Добро је што смо након доста времена потрошеног на разна усаглашавања коначно добили Закон о јавним путевима БиХ. Агенција ће бити надлежна за хармонизирање и имплементирање техничких стандарда, накнада за кориштење путева, координирање и усклађивање листа приоритета пројеката обнове", казао је Шпирић.

Вијеће министара предложило је Предсједништву БиХ да усвоји одлуку о објави Привременог споразума с ЕУ у "Службеном гласнику БИХ" како би могао ступити на снагу 1. јула ове године.

Вијеће министара БиХ укинуло је одлуке о обустави примјене нулте царинске стопе на одређене производе из Србије и Хрватске. На јучерашњој сједници именована је и Радна група за преговоре о визним олакшицама, коју предводи Самир Ризво из Министарства сигурности БиХ.