Независне новине: САРАЈЕВО – Удружење инвалидних и хендикепираних особа у БиХ тражи од законодавне и извршне власти Федерације БиХ смањење потрошње администрације која се финансира од новца намијењеног социјалним категоријама.

"У ФБиХ постоје Министарство рада и социјалне политике и Министарство за борачка питања. Исто стање је у кантонима и општинама тако да имамо прегломазну, али неефикасну администрацију која троши огроман новац намијењен инвалидним и хендикепираним особама", саопштено је из Удружења инвалидних и хендикепираних особа у БиХ.

Ово удружење предлаже да се под хитно изврши реформа социјалне администрације спајањем ова два министарства како би се добила мања, али ефикаснија администрација.

Наводе да се алармантно стање дефицита буџетских средстава које пријети брзим банкротом ФБиХ као и увијек право рефлектује на испиту инвалиднина.

"Посебно тешко стање је код цивилних инвалида који од подношења захтјева до остваривања права чекају и до двије године. Све ово указује да ФБиХ ургентно мора предузети мјере у циљу успостављања ефикасног социјалног система", додаје се у саопштењу.