Независне новине: Милорад Додик, премијер РС, подржао је пројекте које је Програм Уједињених нација за развој (UNDP) спреман кандидовати у РС, а који се тичу заштите животне средине, ублажавање негативних посљедица климатских промјена и других области важних за развој БиХ.

Додик је са координатором УН-а и резидентним представником UNDP-а Кристином Мекнаб разговарао јуче у Бањалуци о учешћу РС у пројектима UNDP-а. Мекнабова је у разговору с Јасном Бркић, предсједником Владе РС и министром за економске односе и координацију РС, оцијенила да за успјешност дјеловања УН-а и њених институција и агенција у БиХ, велике заслуге има РС, с обзиром на чињеницу да се многи развојни програми, попут оног за Сребреницу, спроводе у РС.

"Након стварања услова за повратак, пажња UNDP-а усмјерена је на економски и привредни развој сребреничког региона. Тренутно се интензивно ради на томе да се привуку нова предузећа и фирме које би отвориле погоне, запошљавале и радиле у Сребреници", казала је Бркићева.

Макнабова се јуче састала и с Омером Бранковићем, министром за избјегла и расељена лица РС, и разговарала о заједничким пројектима обнове. Како је саопштено из овог министарстава, ријеч је о пројектима обнове стамбеног фонда и инфраструктуре у Сребреници, Братунцу и Милићима, пројекат СУТРА ИИ и СУТРА ПЛОД.