Дневни аваз: Делегација Дирекције за проширење Европске уније, предвођена Дирком Лангеом, шефом одјела за БиХ и Албанију, посјетит ће ове седмице БиХ, сазнаје "Дневни аваз".

Ланге ће са бх. званичницима разговарати о провођењу Споразума о стабилизацији и придруживању (SAA), који ће се ускоро бити потписан, али и о наставку реформи из пакета Европског партнерства за БиХ.Очекује се да ће Ланге упозорити да, након испуњавања увјета за потписивање САА, БиХ мора наставити са реформама и прикупити информације за годишњи извјештај Европске комисије о напретку БиХ на европском путу. Извјештај Европска комисија објављује сваке године најесен за сваку државу појединачно.

Отварање нових просторија

Како сазнајемо, ново сједиште Европске комисије у Сарајеву бит ће отворено 4. јуна. Делегација ЕК у Сарајеву већ неко вријеме користи нове просторије у згради на Скендерији, у центру Сарајева, али се чека на званично отварање. Очекује се да ће том догађају присуствоват и Пјер Мирел (Pierre Myrel), директор Дирекције за проширење ЕУ.