Дневни аваз: Министарство финансија и трезора БиХ утврдило је да се поново шири дијапазон разних комисија на државном нивоу и одмах ја израдило рестриктивне мјере за наплату рада у њима, потврдио је за „Дневни аваз“ Фуад Касумовић, замјеник министра финансија.

Према јучерашњој одлуци државне владе, министар може формирати комисију, али њени чланови не могу наплаћивати рад у том тијелу.

Њима се може дати стимулација до 20 посто од плаће на годишњем нивоу. Члановима комисија које формира Вијеће министара, појединачно за рад не може бити исплаћено више од 6.000 КМ током једне године.

"До сад су појединци мјесечно добивали и по 6.000 КМ за рад у три или четири комисије. То није коректно, јер им је то посао за који примају плаћу" рекао је Касумовић.

Новим компјутерским системима у Трезору БиХ ће аутоматски бити блокиране све исплате појединцима који, на конто рада у комисијама, буду прелазили зацртане годишње лимите.

Вијеће министара јучер је усвојило Стратегију противминског дјеловања од 2009. до 2019. године, до када би БиХ требала бити очишћена од мина, као и одлуку о начину избора чланова УО Меморијалног центра Сребреница – Поточари.