Независне новине: САРАЈЕВО – Комисија за избор главног ревизора и замјеника јуче је завршила ранг-листе најуспјешнијих кандидата и упутила их бх. парламенту, који ће именовати ново руководство Канцеларије за ревизију пословања институција БиХ.

Потврдила је ово Душанка Мајкић, замјеник предсједавајућег ове комисије. Подсјетила је да након интервјуа и оцјењивања највише бодова из реда Срба добио актуални замјеник главног ревизора Драган Кулина, из реда Хрвата најбоље је оцијењен садашњи главни ревизор Миленко Шего. Џевад Некић замјеник директора Управе за индиректно опорезивање БиХ, добио је највише бодова од кандидата из реда Бошњака.

"Парламент ће одлучити које националности ће бити главни ревизор, а замјеници ће бити из реда остала два народа. То већ улази у политички договор и о томе се Комисија није изјашњавала", рекла је Мајкићева.

Ранг-листе 10 кандидата биће достављене посланицима и очекују се да ће већ на наредној сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ ово питање бити на дневном реду. Ово је други конкурс за избор главног ревизора и замјеника. На првом конкурсу, који је нови сазив парламента поништио прошле године, првопласирани су били исти кандидати. Актуелном руководству Канцеларије за ревизију мандат је истекао прије скоро двије године.