На сједници Управног одбора фонда за реформу јавне управе, одржаној 08.02.2008. године усвојен је Пословник о раду управног одбора Фонда за реформу јавне управе.

Позитивно изјашњавање свих чланова Управног одбора на сједници о приједлогу Пословника о раду Управног одбора Фонда за реформу јавне управе, одржаној у Сарајеву означило је и званичан почетак функционисања Фонда, у износу од 4,5 милиона евра, које је заједница донатора намијенила за подршку реформи јавне управе у Босни и Херцеговини.

Средства фонда сада су на располагању за финансирање пројеката из области реформе јавне управе идентификованих Акционим планом 1 Стратегије реформе јавне управе. У складу са тим, на сједници су чланови Управног одбора гласали и о два пројектна приједлога које је припремила Канцеларија координатора.

Пројекти су из области Институционалне комуникације, односе се на активности ИК 8, ИК 12 и ИК 14 Акционог плана 1 Стратегије реформе јавне управе, односно на обуку службеника, директну комуникацију с јавношћу и директну комуникацију с грађанима. Пројекти „Успостављање мреже инфо полица“ и „Обука државних службеника за информисање“ већ су раније подржали сви управни нивои, као и чланови Надзорног тима за област Институционалне комуникације. Имплементација ових пројеката предвиђена је за све нивое власти, и кроз њих би требали бити унапријеђени капацитети централних јединица за односе с јавношћу на нивоу БиХ, РС, ФБиХ и Брчко дистрикта БиХ, те успостављени механизми интерне, међусобне и комуникације са јавношћу, а све у циљу увођења концепта институционалне комуникације у рад институција.

      Фото галерија      

Оба пројектна приједлога Управни одбор је једногласно усвојио и предвиђено је да ће већ на наредној сједници бити разматрани и пројектни задаци, односно конкретни пројекти, чиме би се створили услови за њихово финансирање из Фонда. Имплементација пројеката планирана је одмах по усвајању пројектних задатака на Управном одбору фонда.

Усвајање Пословника о раду је од изузетне важности јер тим чином Фонд за реформу јавне управе постаје оперативан и његова средства расположива за кориштење. Дато је зелено свјетло пројектима посредством којих ће бити имплементиране мјере из Акционог плана 1 Стратегије реформе јавне управе у Босни и Херцеговини.

Овдје можете преузети и погледати документ ''Пословник о раду Управног одбора Фонда за реформу јавне управе''