Дневни Аваз: Шпирић и Рајкрофт о SАА – Предсједавајући Вијећа министара БиХ Никола Шпрић оцијенио је јучер да је, након Дејтонског споразума, Споразум о стабилизацији и придруживању (SАА) БиХ и ЕУ најважнији документ, преноси Срна.

Шпирић је током састанка информирао координатора за Балкан при МВП Велике Британије Мајкла Татама (Michael Tatham) и амбасадора Велике Британије у БиХ Метјуа Рајкрофта (Matthew Rycroft) о активностима Вијећа министара БиХ на испуњавању увјета за потписивање споразума.

Независне новине – САРАЈЕВО: Шпирић разговарао са Тетамом – Споразум о стабилизацији и придруживању између БиХ и ЕУ најважнији је документ након Дејтонског мировног споразума, оцијенио је јуче Никола Шпирић, предсједавајући Вијећа министара БиХ.

'' Споразум о стабилизацији и придруживању најважнији је документ за БиХ након Дејтона, јер ће његовим потписивањем политички актери у БиХ бити у квалитативно новој ситуацији испуњавања обавеза на путу ка пуноправном чланству у ЕУ'', рекао је Шпирић.

Он је јучер у Сарајеву разговарао са координатором за Балкан при Министарсву вањских послова Велике Британије Мајклом Тетамом и британским амбасадором у БиХ Метјуом Рајкрофтом. Тетам је током овог сусрета нагласио да Велика Британија даје велику подршку интеграцији западног Балкана у Европску унију.