Завршни састанак Управног одбора пројекта техничке помоћи Канцеларији координатора за реформу јавне управе у БиХ одржан је 11. јануара 2007. године у пословном центру Unitic у Сарајеву.

Сврха овог, деветог по реду, састанка Управног одбора била је означавање завршетка овог пројекта, финансираног од Европске комисије, и презентација завршног извјештаја пројекта. Пројекат је отпочео 12. септембра 2005, и закључен је 12. јануара 2007. године. На састанку је истакнуто да је пројекат током више од двије године значајно помагао Канцеларији у свакодневном раду, те пружио помоћ у изради стратешких докумената, јачању људских и организационих потенцијала Канцеларије, развоју механизма координације са донаторима и партнерима у провођењу реформе. Такође је као изузетно позитиван сегмент дјеловања пројекта апострофиран Junior Professionals програм, кроз који је у Канцеларију запослено 9 младих људи без радног искуства, који су стекли праксу кроз рад и од којих многи и данас раде у Канцеларији координатора. Значајна помоћ пружена је и кроз организовање разноврсних обука и студијских путовања. Представници Канцеларије и донатора похвално су се изразили о пројекту и сарадњи са члановима Тима техничке помоћи,те нагласили да је пројекат био од великог значаја, како за Канцеларију, тако и за реформу јавне управе у Босни и Херцеговини у цјелини.

Фото галерија

 

По завршетку састанка одржана је и конференција за медије, која је за циљ имала обиљежавање успјешног завршетка пројекта, као и поновно истицање важности реформе јавне управе у контексту евроинтеграција. Присутнима су се обратили Суад Мусић, замјеник државног координатора за реформу јавне управе, Фолкерт Милх, вођа пројекта техничке помоћи и Фердинанд Коп, Шеф сектора за унутрашњу политику и економски развој у Делегацији Европске Комисије у БиХ. Они су истакли да је двогодишњи пројекат оспособљавања и јачања домаће институције за спровођење реформе успјешно реализован и да представља позитиван примјер помоћи донаторске заједнице Босни и Херцеговини. Оцијењено је да су створени услови да се озбиљно крене са имплементацијом ове реформе, која представља један од кључних приоритета из Европског партнерства.