Као резултат сарадње Канцеларијее координатора за реформу јавне управе у БиХ и Факултета за јавну управу, руководиоци Канцеларије су 26. децембра 2007. године у својству предавача посјетили Факултет. Том приликом су студентима факултета за јавну управу одржали предавање о реформи јавне управе у БиХ. Предавање је окупило преко 60 студената који су са великим интересовањем учествовали у презентацији и дискусији са Невенком Савић, државним координатором за реформу јавне управе, и Суадом Мусићем, замјеником координатора.

Предавање је обухватило тематску презентацију визије и мисије Канцеларије координатора, њену улогу у реформском процесу, представљање стратешких докумената на којима реформа почива, као и имплементационе структуре и досадашњих активности на овом пољу.

Након кратке презентације отворен је простор за питања студената, гдје је до изражаја дошла њихова заинтересованост за реформу јавне управе у цјелини. Студенти су активно учествовали у предавању и поставили велики број занимљивих и практичних питања. Питања су се односила на дужину трајања реформе јавне управе у БиХ, на конкретне резултате, на улогу Агенције за државну службу у реформи, број државних службеника и предвиђања по том питању…Студенти су такође имали и конкретна питања у вези са реформским областима из Акционог плана 1: Јавним финансијама, управљањем људским потенцијалима, управним поступком, информационим технологијама

.Гђа Савић и гдин Мусић одговорили су на сва постављена питања и притом приближили студентима активности Канцеларије и процес реформе јавне управе у Босни и Херцеговини. Такође су их упознали са најзначајнијим захтјевима који се постављају пред управу у Босни и Херцеговини у контексту евроинтеграција, те са планираним корацима на том путу.


Фото галерија

Општи утисак, судећи по посјећености, дискусији и броју питања је да је предавање било изузетно корисно, како за студенте чији је академски фокус јавна управа, тако и за Канцеларију координатора која је презентовала свој рад и значај реформе за младе људе, будуће државне службенике и руководиоце реформисане и унапријеђене јавне управе у БиХ.

Такође је, на обострано задовољство, договорена даљња сарадња Канцеларије и Факултета за јавну управу и договорени даљњи кораци у правцу академске и практичне сарадње.