Друга регионална радионица о реформи структура државне управе на западном Балкану одржана је 11. и 12. октобра 2007. године у Будви, Црна Гора. Радионицу је организовала Управа за кадрове Републике Црне Горе заједно са Канцеларијом УНДП у Црној Гори. Организација скупа је проведена уз подршку Регионалне канцеларије УНДП из Братиславе и уз учешће чланова новоформиране Заједнице практичара у области управљања људским потенцијалима у структурама државне службе на западном Балкану.

Скуп је окупио представнике структура државних служби из региона, представнике међународне заједнице, академског и невладиног сектора. Главни циљ радионице био осигурање форума за дискусију за државне службенике и остале укључене у процес реформе државне управе на западном Балкану, а о теми професионализације и политичке независности у државној служби.

На радионици је званично промовисана асоцијација Заједнице практичара која окупља појединце који раде у структурама државних служби у региону, али и све који су заинтересовани да размјењују информације, знања, искуства и научене лекције у области управљања људским потенцијалима у домену државне управе.

У раду скупа су у име државне управе у Босни и Херцеговини, учетвовали представници Агенције за државну службу БиХ, г. Хазим Казић и г. Златко Акшамија, директор Агенције за државну управу Републике Српске г. Драгомир Кутлија, те г. Александар Каришик у име Канцеларије координатора за реформу јавне управе који је презентовао искуства Босне и Херцеговине на пољу деполитизације и професионализације државне службе и о актуелном реформском процесу јавне управе у БиХ.