Г-дин Петер Бас-Бекер посјетио је 14.05.2007. Канцеларију координатора за реформу јавне управе у БиХ и, заједно са својим сарадником Гђом Маргриет Принс одржао састанак са државним координатором за реформу јавне управе, Гђом Невенком Савић, и замјеником, г-дином Суадом Мусићем.

Циљ састанка било је разматрање досадашњих и будућих активности на реформи јавне управе у Босни и Херцеговини, као и упознавање са новоименованим координатором, г-ђом Савић.

Гђа Савић је упознала г-дина Бекера са планираним активностима Канцеларије као и са акутним проблемима на које Канцеларија наилази у своме раду. Презентован је и ревидирани списак активности за април 2007. године, те активности планираних за наредни период. Такође су наглашени проблеми у којима Канцеларија очекује подршку ОХР-а, а то је првенствено проблем недостајућег буцета Канцеларије, запошљавања државних службеника и попуњавања Канцеларије професионалним и квалитетним кадровима.

Г-дин Бас-Бекер истакао је значај реформе јавне управе, као предуслова напретка у другим реформским областима као што је образовање, као и улоге Канцеларије координатора у том процесу. Нарочито се интересовао за будуће активности, првенствено усвајање Меморандума о разумијевању за успоставу ПAР фонда и Заједничке платформе о принципима и начину имплементације Aкционог плана 1 ПAР Стратегије у БиХ, документима сачињеним од стране Канцеларије и упућених на усвајање Владама у БиХ. Такође су продискутоване и активности и планиране мјере у појединим реформским областима.

Виши замјеник Високог представника изразио је задовољство оствареним у претходном периоду, узевши у обзир објективне препреке, и додао да предстоји још много посла у процесу реформе. Обећао је пуну подршку ОХР-а Канцеларији координатора, а првенствено у погледу проблема запошљавања кадрова у што краћем периоду у циљу остварења пуне оперативности и попуњености Канцеларије.

На крају састанка г-дин Бас-Бeкер пожелио је срећу и успјех у раду новоименованом координатору, уз увјерење да ће сарадња бити на високом нивоу и да ће ОХР значајно помоћи у постизању циљева реформе јавне управе у БиХ, те најавио нове сусрете са челним људима Канцеларије.