Radno mjesto za koje je raspisan konkurs:

1/01 Stručni saradnik za reformu javne uprave

TERMIN POLAGANJA STRUČNOG ISPITA

Datum polaganja pismenog dijela stručnog ispita: 17. mart 2015. godine (utorak).

Pismeni dio stručnog ispita bit će održan 17. marta 2015. godine sa početkom u 10 sati, u zgradi Ureda koordinatora za reformu javne uprave, Vrazova 9, Sarajevo.

Kandidati koji zadovolje na pismenom dijelu stručnog ispita steći će pravo da pristupe i usmenom dijelu stručnog ispita (intervjuu), koji će biti održan istog dana sa početkom u 13 sati.

Kandidati su dužni na pismeni dio ispita ponijeti ličnu kartu, a kandidati koji polože pismeni dio ispita, dužni su na intervjuu donijeti uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka (ne starije od tri mjeseca).

Napomena za kandidate: Na osnovu rješenja Agencije za zaštitu ličnih podataka u Bosni i Hercegovini, kojim je Agenciji za državnu službu Bosne i Hercegovine zabranjeno da objavljuje lične podatke kandidata u izbornom postupku, na web sajtu Agencije više se javno ne objavljuju rezultati polaganja ispita u konkursnim procedurama i rasporedi polaganja ispita, osim u dijelu koji se odnosi na termin i mjesto održavanja ispita. S tim u vezi, prijavljene kandidate, obavještavamo o sljedećem:

 – ukoliko učestvujete u proceduri javnog oglasa raspisanog na osnovu člana 21. Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine («Službeni glasnik BiH», br. 19/02, 35/03, 4/04,17/04, 24/04, 37/04, 48/05, 2/06, 32/07, 43/09, 8/10 i 40/12), a prijavu sa potrebnom dokumentacijom ste dostavili na adresu Agencije za državnu službu BiH, naša Agencija će vas kroz sistem "MojKonkurs" – https://mojkonkurs.ads.gov.ba/ redovito obavještavati o promjenama statusa vaše prijave, rasporedima i rezultatima različitih ispita na kojima učestvujete. Komunikacija se odvija slanjem personaliziranih SMS i e-mail poruka na vaš broj mobitela odnosno vašu adresu elektronske pošte.

 – ukoliko učestvujete u proceduri javnog oglasa raspisanog na osnovu čl. 19. stav (4) i 32a. Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, a prijavu sa potrebnom dokumentacijom ste dostavili na adresu institucije koja također i provodi konkursnu proceduru, sve detalje u konkursnoj proceduri, u smislu obavještavanja kandidata, možete dobiti kontaktirajući tu instituciju, izuzev poziva na javni ispit, koji je u nadležnosti Agencije. Agencija obavještava kandidate o mjestu i vremenu polaganja javnog ispita, najmanje tri dana prije održavanja ispita.

– ukoliko učestvujete u proceduri internog oglasa raspisanog na osnovu čl. 19. stav (1) i 20., a u vezi sa članom 31. stav (1) Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, a prijavu sa potrebnom dokumentacijom ste dostavili na adresu institucije koja također i provodi konkursnu proceduru, sve detalje u konkursnoj proceduri možete dobiti kontaktirajući tu instituciju.

– ukoliko učestvujete u proceduri javnog oglasa u skladu sa članom 21. Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, a u vezi sa čl. 15. st. (3) i (4) Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 25/04, 93/05, 48/07 i 15/08) sve detalje u konkursnoj proceduri u smislu obavještavanja kandidata možete dobiti kontaktirajući Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine, izuzev poziva na javni ispit, koji je u nadležnosti Agencije. Agencija obavještava kandidate o mjestu i vremenu polaganja javnog ispita, najmanje tri dana prije održavanja ispita.