Povodom proslave UN Dana javne službe, ceremonija dodjele „UN Public Service Award“ i forum na temu „Uloga javne službe u dostizanju milenijskih ciljeva razvoja“ ove godine bit će održan u Barceloni od 21. do 23. juna.

Generalna skupština UN-a na osnovu rezolucije A/RES/57/277 odredila je da se 23. juni obilježava kao UN Dan javne službe kako bi se „slavile vrijednosti i vrline usluga u zajednici“.

Proglašenje dobitnika nagrade „United Nations Public Service Award“ organizira UN Odjel za ekonomska i socijalna pitanja (UNDESA), Odjel za javnu upravu i upravljanje razvojem u suradnji sa Vladom Katalonije koja će biti ujedno i domaćin ovog događaja.

Događaj će se održati putem plenarnih sastanaka, kao i putem radionica paralelnog razvoja kapaciteta i sastanka ekspertne grupe.

Zaključci diskusija i stručnog sastanka dovest će do konkretnog seta preporuka o tome kako unaprijediti institucije javne uprave, te proces i praksu u nekoliko sljedećih međusobno povezanih područja:

  • Promicanje inovacija u transparentnosti, odgovornosti i pružanju javnih usluga za postizanje milenijskih ciljeva razvoja
  • Angažiranje građana u razvoj gospodarstva i javne uprave za ostvarivanje Milenijskih ciljeva razvoja
  • Napredni e-Government razvoj i upravljanje znanjem
  • Razvoj institucionalih kapaciteta za ostvarivanje Milenijskih ciljeva razvoja u postkonfliktnim i kriznim situacijama: Izazovi, najbolje prakse i lekcije naučene kroz prevenciju i obnovu
  • Razmjena iskustava

Više informacija o događaju možete saznati ovdje.