Obuka službenika za informisanje/odnose s javnošću u institucijama uprave BiH, RS, FBiH i BDBiH pod nazivom Upravljanje komunikacijama počela je jučer u Tesliću i trajat će do 01.06.2017.

Obuka je organizirana u okviru projekta „Obuka službenika za odnose s javnošću/informisanje faza II“ koji se finansira sredstvima Fonda za reformu javne uprave, a u okviru reformske oblasti Institucionalna komunikacija.

Cilj ovog projekta jeste doprinijeti razvoju ljudskih potencijala kroz razvoj i proširenje ekspertize i kompetencija službenika za informisanje/odnose s javnošću u institucijama i organima uprave svih nivoa u BiH, kroz obuku iz dodatnih oblasti značajnih za njihov rad. Sa druge strane, svrha projekta je unaprjeđenje praksi i razvoj kapaciteta institucija uprave za institucionalnu i stratešku komunikaciju, te odnose s javnošću u segmentu razvoja ljudskih potencijala u oblasti Institucionalne komunikacije.

Ovom edukacijom bit će unaprijeđena postojeća ali i razvijena nova znanja državnih službenika koji se bave odnosima s javnošću u javnoj upravi, u oblastima strateškog upravljanja komunikacijama, komuniciranja u kriznim situacijama i upravljanja društvenim mrežama.