Dnevni Avaz: Špirić i Rajkroft o SAA – Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Šprić ocijenio je jučer da je, nakon Dejtonskog sporazuma, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SAA) BiH i EU najvažniji dokument, prenosi Srna.

Špirić je tokom sastanka informirao koordinatora za Balkan pri MVP Velike Britanije Majkla Tatama (Michael Tatham) i ambasadora Velike Britanije u BiH Metjua Rajkrofta (Matthew Rycroft) o aktivnostima Vijeća ministara BiH na ispunjavanju uvjeta za potpisivanje sporazuma.

Nezavisne novine – SARAJEVO: Špirić razgovarao sa Tetamom – Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU najvažniji je dokument nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma, ocijenio je juče Nikola Špirić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

'' Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju najvažniji je dokument za BiH nakon Dejtona, jer će njegovim potpisivanjem politički akteri u BiH biti u kvalitativno novoj situaciji ispunjavanja obaveza na putu ka punopravnom članstvu u EU'', rekao je Špirić.

On je jučer u Sarajevu razgovarao sa koordinatorom za Balkan pri Ministarsvu vanjskih poslova Velike Britanije Majklom Tetamom i britanskim ambasadorom u BiH Metjuom Rajkroftom. Tetam je tokom ovog susreta naglasio da Velika Britanija daje veliku podršku integraciji zapadnog Balkana u Evropsku uniju.