Danas je u Ministarstvu uprave održan radni sastanak predstavnika Ministarstva uprave i Ureda koordinatora za reformu javne uprave Vijeća Ministara Bosne i Hercegovine.

Predstavnike Ureda koordinatora je na sastanku primio državni tajnik Darko Nekić s najbližim suradnicima koji su tijekom sastanka prezentirali projekte i zakonska rješenja na kojima Ministarstvo uprave radi.

Ured koordinatora za reformu javne uprave Vijeća Ministara Bosne i Hercegovine je institucija koja je zadužena za ukupnu koordinaciju reformskih aktivnosti u javnoj upravi u Bosni i Hercegovini.

Trenutno je u Bosni i Hercegovini aktualan proces usvajanja novog Strateškog okvira za reformu javne uprave, a prihvaćajući činjenicu da je Republika Hrvatska članica Europske unije s evidentnim napretkom u modernizaciji javne uprave te da u tome prednjači u odnosu na susjedne države, Koordinacija je zatražila posjet Ministarstvu uprave.

Ispred Ureda koordinatora za Reformu javne uprave sastanku su nazočili prof.dr.Ferid Otajagić, gospođa Aneta Raić te gospodin Sabahudin Suljević koji su izrazili zadovoljstvo održanim sastankom.

 

Preuzeto sa: https://uprava.gov.hr

 

rsz_21rsz_12_1rsz_3_1 (1)