Predstavnici Ureda koordinatora za reformu javne uprave, na čelu sa zamjenikom  državnog koordinatora za RJU u BiH prof.dr. Feridom Otajagićem borave u posjeti Ministarstvu uprave u Vladi Republike Hrvatske. Posjeta je organizirana s ciljem razmjene iskustava u provedbi reforme  javne uprave u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj.

U prvom dijelu posjete predstavnici Ureda koordinatora posjetili su Hrvatsku turističku zajednicu. Tema sastanka su bili uspješni primjeri za približavanje usluga javne uprave krajnjim korisnicima. Predstavnicima iz Bosne i Hercegovine je predstavljen sistem eVisitor koji je implementiran u Hrvatskoj a koji se odnosi na postupke prijave turista i boravišne takse koji uspješno funkcioniše u Republici Hrvatskoj u svim pozitivnim aspektima. Zaključak je da se radi i o uspješnom i korisnom sistemu koji ima izuzetne pozitivne rezultate i pokazatelje. Dogovoren je i nastavak dalje saradnje. Sastanku su u ime Ureda koordinatora za reformu javne uprave, pored zamjenika koordinatora, prisustvovali Aneta Raić, šefica Jedinice za donatorsku koordinaciju, finansije, nadzor i evaluaciju i Sabahudin Suljević, stručni savjetnik za informacione tegnologije i pružanje usluge, a u ime Hrvatske turističke zajednice direktorica Sektora za sustav TZ i razvoj proizvoda Slavija Jačan Obrato i šef odjela za eVisitor i poslovna IT rješenja Anton Brkić.

Nakon sastanka Ministarstvu uprave Republike Hrvatske i Hrvatske turističke zajednice, delegacija planira ovu posjetu zaključiti sa obilaskom Upravnog suda u Zagrebu, sa ciljem upoznavanja sudske prakse u reformisanim upravnim postupcima i upravnim sporovima u Republici Hrvatskoj.
 

 

BAHO NOVE 4     BAHO NOVE3     BAHO NOVE2