Direktorica Direkcije Nevenka Savić i glavna urednica časopisa Sui-generis Maja Rimac-Bjelobrk su, u prisustvu brojnih gostiju i predstavnika medija promovisale prvi broj ovog naučno-stručnog časopisa, u četvrtak, 19. prosinca u Sarajevu.

Sui generis je sigurno dobra vijest, jer vjerujem da smo njegovim pokretanjem dali ozbiljan doprinos procesu integrisanja u EU, kazala je Savić i dodala da je Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH pokrenula izdavanje časopisa koji je osmišljen kao svojevrsni forum za diskusiju o pitanjima od značaja za BiH u procesu integrisanja u EU.

Teme prvog broja ovog časopisa imaju zajedničku odrednicu „evropske“, a odabrani su znanstveni i stručni radovi koji se bave različitim pitanjima u oblasti prava, ekonomije, politologije i jezičke politike, te njihovoj refleksiji na proces evropskih integracija u Bosni i Hercegovini i buduća rješenja u pojedinim oblastima od značaja.

Na ovaj način željeli smo našim znanstvenicima i stručnjacima otvoriti odgovarajući prostor za promišljanje procesa iz vlastite perspektive, izjavila je glavna urednica Sui generisa Rimac-Bjelobrk zaključujući promociju prvog broja.

Izdavanje časopisa je pomogla Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, a planirano je da izlazi jedanput godišnje.