Ured koordinatora za reformu javne uprave, uz tehničku potporu Programa jačanja javnih institucija u BiH (Strenghtening Public Institutions in BiH – SPI BiH,) koji provodi Njemačko društvo za međunarodnu suradnju – GIZ, organizuje radionicu za Nadzorni tim za reformsku oblast e-Uprava.

Cilj radionice je dalji rad na projektnim aktivnostima planiranima u ovoj oblasti, gdje se očekuje značajan iskorak u smislu snažnijeg fokusa na realizaciju datih aktivnosti. U radnom dijelu diskutirat će se dosadašnji rezultati, te razmijeniti inputi u svrhu kvalitetnijeg planiranja narednih koraka, koji će rezultirati konkretnim projektnim aktivnostima. Dodatno, kroz ovakvu ramjenu informacija i diskusiju iskristalisat će se i obim i funkcionalni zahtjevi za svaki pojedinačni projekat u oblasti e-Uprava.

Radionica će se održati u periodu 09. – 10.12. 2013. godine na Vlašiću. Učesnici radionice su članovi i zamjenici članova Nadzornog tima za reformsku oblast e-Uprava i predstavnici programa jačanja javnih institucija.