U skladu sa Akcionim planom saradnje između GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) i Ureda koordinatora za reformu javne uprave u BiH, u petak 1. lipnja, održana je Radionica u sklopu Analize organizacije, identifikacije i unaprijeđenja osnovnih poslovnih sistema i procesa rada Ureda koordinatora za reformu javne uprave. 

Ova Analiza podrazumijeva unaprijeđenje programiranja i planiranja rada Ureda i drugih partnera iz koordinaciono- provedbenih struktura. Također Analiza se odnosi i na razvoj kapaciteta za planiranje i programiranje i razvoj politika djelovanja i strateški program Ureda koordinatora. 

Radionica je počela predstavljanjem preliminarnih rezultata provedenih početnih aktivnosti analize i preporukama za poboljšanja, a završila diskusijom i razvojem mape puta za buduće djelovanje, odnosno razvojem strateškog plana djelovanja.  

Na Radionici su učestvovali državna koordinatorica sa saradnicima iz Ureda koordinatora, a vođe su bili eksperti koje je angažovao GIZ.