U okviru projekta "Razvitak sustava za upravljanje učinkom u strukturama državne službe BiH" u Hotelu "Bosnia" u Sarajevu  su u četvrtak i petak, 15. i 16.09.2011. godine održane prve obuke za ocjenjivače i menadžere za upravljanje ljudskim potencijalima iz institucija BiH.

 Naime, gore navedenim projektom, koji se financira iz Fonda za reformu javne uprave, a implementira ga konzorcij "Djikic Consulting Services" d.o.o. i "Đikić" d.o.o. Sarajevo, planirana je obuka za oko 600 državnih službenika koji rade na poslovima upravljanja ljudskim potencijalima i vrše ocjenjivanje rada uposlenih u državnoj službi  na upravnim razinama Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko distrikta BiH.

Prisutnima su eksperti angažovani na projektu, g. Damir Ahmetović, g. Dejan Ostojić i gđa. Edna Karadža, prezentirali značaj i ulogu ocjenjivanja rada, način ocjenjavanja prema važećem pravilniku, te elektronski obrazac za ocjenjivanje koji će ubuduće služiti kao pomoćni alat za ocjenjivače.