Prvi sastanak Privremenog pododbora za poljoprivredu i ribarstvo i RPM sektorski sastanak o sigurnosti hrane, veterinarskoj i fitosanitarnoj politici i ruralnom razvitku, bit će održan 23. i 24. veljače 2009. godine u Briselu.  Sastanku Privremenog pododbora i sektorskog RPM prethodiće nekoliko pripremnih sastanaka radne skupine za poljoprivredu i ruralni razvitak BiH.

Na sastancima će se govoriti o bilateralnim trgovinskim odnosima u sektoru poljoprivrede i ribarstva u razdoblju 2006.-2008., stanju u sektoru u pogledu približavanja Acquisu, jačanju administrativnih kapaciteta na državnoj razini, sprovedbi Okvirnog zakona o poljoprivredi, prehrani i ruralnom razvitku, strategiji poljoprivrede BiH i usuglašavanju sustava plaćanja, politici ruralnog razvitka, registru zemljišta, poljoprivrednoj sastistici, proračunu za 2008. i 2009. godinu, financijskoj pomoći i pripremi za IAPRD.

Posebna pažnja bit će posvećena pitanjima iz oblasti ribarstva, sigurnosti hrane, veterinarstva i fitosanitarne oblasti.