Први састанак Управног одбора пројекта „Јачање управљања ресурсима у БиХ“ на којем је усвојен почетни извјештај пројекта, одржан је јуче.

Пројекат се имплементира средствима IPA-е, а главна његова сврха је побољшање капацитета јавне управе за постизање боље администрације способне да имплементира захтјеве ЕУ интеграција у области управљања људским ресурсима.

Главне пројектне активности су: усаглашавање политике и правног оквира за државну службу на свим административним нивоима с SIGMA Принципима јавне управе и циљевима Стратешког оквира за реформу јавне управе, даљњи развој и подршка у примјени људских ресурса и поступака за кључне функције за осигурање кохерентног и професионалног система државне службе на различитим нивоима управе, побољшање капацитета за развој и ефикасно управљање људским ресурсима у складу с новим политикама и процедурама на свим административним нивоима и повећање опћих управљачких капацитета на свим управљачким позицијама/ функцијама у државној служби.

Корисници су пројекта су: Агенција за државну службу БиХ, Агенција за државну службу ФБиХ, Министарство правде БиХ, Министарство правде ФБиХ, Агенција за државну управу РС, Министарство управе и локалне самоуправе РС и Пододјељење за људске ресурсе БД. Представници ових институција заједно са представницима Делегације ЕУ-а и Канцеларије координатора за реформу јавне управе су чланови Управног одбора пројекта.

Пројекат проводи фирма НИРАС СР доо, а имплементација траје од јануара 2020. до фебруара 2022.