У организацији Канцеларије координатора за реформу јавне управе БиХ и тима техничке помоћи „Support to Public Administration Reform in Bosnia and Hercegovina”  у Теслићу је јучер и данас (16. и 17. јануар 2020. године) одржан пети састанак/ радионица тематских радних група за израду Стратешког оквира за реформу јавне управе у БиХ 2018-2022.
На састанку су представници тематских радних група за области: стратешко планирање и координација политика, одговорност, управљање људским потенцијалима, јавне финансије и пружање услуга разговарали и усаглашавали пасоше индикатора и активности из Акционог плана за реформу јавне управе, а у циљу финализација ова два документа.

Састанак је отворио Драган Ћузулан, државни координатор за реформу јавне управе још једном нагласивши да је план да се до краја марта 2020. године пошаље свим нивоима власти у БиХ на усвајање Акциони план за имплементацију Стратегије реформе јавне управе БиХ.

И овај пут државни координатор је указао на чињеницу да сви нивои власти нису усвојили Стратешки оквир за реформу јавне управе 2018-2022. те изразио наду да ће Влада Републике Српске то ускоро учинити.

Другог дана састанка представницима радних група обратио се и Крассимир Николов, шеф Секције европске интеграције, политика, штампа и информације Делегације Европске уније у БиХ.

Дарко Касап, замјеник државног координатора за реформу јавне управе на крају састанка је истакао да Уред координатора за реформу јавне очекује да до почетка фебруара представници тематских радних група заврше рад на документима.