Драган Ћузулан, координатор за реформу јавне управе и Ферид Отајагић, замјеник координатора учествоваће на Међународној научно-стручној конференцији „БиХ : Изазови 2019-2029.“ која се одржава у Живиницама 8. јуна ове године.
Циљ конференције је да сагледа у којим аспектима Босну и Херцеговину очекује највише изазова у наредном десетогодишњем периоду, те да понуди рјешења за њихово ефикасно отклањање.
Конференција ће се бавити темама: Босна и Херцеговина – бренд и како га изградити, државна архитектура Босне и Херцеговине – модерно управљање државом, владавина права – темељни услов изградње правне државе, улазак БиХ у Европску унију – генератор развоја, култура управљања конфликтима у босанскохерцеговачком друштву, демографска девастација и обнова босанскохерцеговачког друштва, дијаспора – вриједан и драгоцјен партнер, богато наслијеђе – култура четири свјетоназора, отвореност према историјским порукама, одржив економски развој vs заштита животног околиша – хармонија и склад, транспорт и инфраструктура – платформа за реинтеграцију босанскохерцеговачке државе и друштва, туризам – могућности и перспективе, предузетништво у босанскохерцеговачкој перспективи – кључ будућег развоја и подизања нивоа благостања, људски капитал и како га валоризовати, IT мреже – програмери као лидери друштва знања, модерни менаџмент – одлучујући фактор успјеха.
Доц. Др Драган Ћузулан аутор је рада „Проактивна транспарентност као приоритет у новом Стратешком оквиру за реформу јавне управе 2018-2022.“ а проф.др Ферид Отајагић аутор рада „Процес реформе јавне управе у Босни и Херцеговини – изазови и перспективе“.
Овогодишња конференција одржава се у организацији Правног факултета Универзитета у Травнику.