Канцеларија координатора за реформу јавне управе ће иницирати припрему Акционог плана за имплементацију Стратешког оквира за реформу јавне управе иако још увијек Стратешки оквир није усвојила Влада Републике Српске, а што је један од кључних разлога застоја у процесу реформе јавне управе и услова за приближавање БиХ Европској унији.

Драган Ћузулан, координатор за реформу јавне управе БиХ на данас одржаној сједници координатора за реформу јавне управе нагласио је да Канцеларија координатора предуго чека на усвајање иновиране Стратегије у Влади Републике Српске те да су Влада Федерације БиХ, Савјет министара БиХ и Влада Брчко дистрикта БиХ већ раније усвојили овај документ.

„Ми ћемо позвати радне структуре да започну са припремом Акционог плана“, изјавио је Ћузулан и додао да ће извјестити Савјет министара БиХ зашто акциони план није усвојен у року од шест мјесеци, како је то било предвиђено закључком Савјета министара БиХ приликом усвајања стратешког документа.

„Три нивоа власти не могу бити таоци Владе Републике Српске“, истакао је координатор.

Његов приједлог подржали су Енвер Ишерић, координатор за реформу јавне управе Владе Федерације БиХ и Весна Мишевић, координаторица за реформу јавне управе у Влади Брчко дистрикта БиХ.

Ове напоре на припреми Акционог плана подржали су и представници Делегације Европске уније који су присуствовали данашњем састанку. Стручну подршку на његовој изради пружиће SIGMA.