Глобална иницијатива Партнерство за отворену власт позвала је државе које су њене чланице да се укључе у обиљежавање OpenGovWeek-a (Седмице отворене власти). OpenGovWeek представља седмицу у којој се активисти у области отворености власти из свих крајева свијета састају, дијеле идеје, дискутују и доносе рјешења и посвећују се новим нивоима и начинима укључивања грађана у рад власти. Фокус овогодишњег обиљежавања Седмице отворене власти је на повећању различитости партнера који се укључују у иницијативу.

Тим поводом Савјетодавно вијеће за имплементацију Партнерства за отворену власт у БиХ организује press конференцију која ће бити одржана сутра (четвртак, 14.03.2019.) у 11:00 сати у згради Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (press сала, 3/2).

О принципма Партнерства за отворену власт, уз осврт на тренутно стање у БиХ по питању испуњавања обавеза преузетих приступањем овој иницијативи, говориће: Драган Ћузулан, предсједавајући Савјетодавног вијећа те чланови овог тијела: Леила Бичакчић, директорица Центра за истраживачко новинарство, Неџад Салман, помоћник министра правде БиХ и Емсад Диздаревић, пројект менаџер у Transparency International БиХ. Новинарима ће се обратити и Mathias Mühle, руководилац Програма јачања јавних институција који по налогу Савезне владе Њемачке проводи њемачки GIZ.

Савјетодавно вијеће за имплементацију Иницијативе Партнерство за отворену власт у БиХ чине представници са нивоа Савјета министара БиХ, Федерације БиХ, Републике Српске и Брчко дистрикта БиХ те представници организација цивилног друштва Transparency International у БиХ (ТИ БиХ), Центра за истраживачко новинарство (ЦИН), Удружења грађана Зашто не и Центра за заступање грађанских интереса (ЦПИ).