У уторак, 12. 02. 2019. године, ће се у Бања Луци одржати трећи састанак Специјалне групе за реформу јавне управе између Еуропске уније и Босне и Херцеговине. Састанком ће у име Европске комисије копредсједавати Michela Matuella, директорица Одјела за Албанију и Босну и Херцеговину у Општој управи за политику сусједства и преговоре о проширењу, а у име Босне у Херцеговине Драган Ћузулан, координатор за реформу јавне управе.

На састанку ће се разматрати реализација активности у свези стратегијског оквира за реформу јавне управе и управљање јавним финанцијама, израду политика и координацију, државну службу и управљање људским потенцијалима, те одговорности и пружања услуга.

Вођа делегације БиХ Драган Ћузулан, координатор за реформу јавне управе ће бити медијима на располагању за изјаве телефоном у уторак, 12. 02. 2019. године од 12:45 до 13:15х (контакт особа Маја Римац – Бјелобрк, 063 799 228). Дирекција за европске интеграције ће након састанка дистрибуирати саопштење.

Специјална група за реформу јавне управе је заједничко тијело ЕУ и БиХ успостављено у складу са Споразумом о стабилизацији и придруживању, а у сврху праћења његове примјене. Специјалну групу чине представници Европске комисије и надлежних институција у БиХ, а састанци се одржавају на годишњој основи.