Током протекле три године, шест think tank-ова са Западног Балкана истраживало је процес реформе јавне управе у региону, пружајући увид у то како цивилно друштво посматра овај процес. Како захтевати бољу управу на Западном Балкану? Зашто је важно укључити цивилно друштво? Зашто је регионални приступ побољшању добре управе важан?
У Београду ће се 25. и 26. септембра одржати WeBER  регионална конференција „„Citizens First – civil society demands for better administration in the West Balkans“ на којој ће бити представљен регионални извештај о мониторингу РЈУ – један од кључних резултата наших компаративних истраживања о мониторингу РЈУ у оквиру WeBER  пројекта. Посебна сесија ће бити фокусирана на праћење РЈУ које су радиле локалне организације цивилног друштва, укључујући приче из градова и општина, па ће бити представљени и најуспешнији локални пројекти.
На конференцији ће, поред бројних представника цивилног друштва, власти, медија, чланова међународних и регионалних организација, учешће узети и наше колеге из Уреда координатора за РЈУ. Конференција ће бити фокусирана на улогу цивилног друштва у надгледању и подршци процеса реформе јавне управе, у контексту приступања ЕУ.