Сљедећег ће се петка, 16. 3. на Илиџи у Хотелу Холлyњоод, одржати конференција о иновацијама и комуникацијама у јавној управи и јавним тврткама ФОЦУС. Ријеч је о првој конференцији која има за циљ окупити све који се баве комуникацијама и раде у институцијама, државним агенцијама и јавним тврткама.

,,У посљедњих 20 година на територију Босне и Херцеговине одржани су, кроз различите стране удруге и организације, семинари и радионице везани за комуникацијске процесе у које је донирано и утрошено, према мојој процјени, више од милијун и пол еура, што у припрему, а што у изведбу. Унаточ томе, велик број оних који одлучују, усудио бих се рећи чак више од 70%, још увијек недовољно цијени улогу оних који раде у односима с јавношћу јавних установа и јавних твртки. Сви ти семинари и радионице нису до сада интегрирано окупили све службенике у јавним управама и јавним тврткама на једном мјесту. Управо је то циљ ФОЦУС-а јер је вријеме да се струка односа с јавношћу и оних који обнашају дужности руководилаца, референата и портпарола у Босни и Херцеговини почне више цијенити у суставу јавне управе” изјавио је предсједник Организацијског одбора, Данијел Колетић.

Организатор не очекује више од 70 судионика будући да је ријеч о првој оваквој конференцији и да је свијест политичара који одлучују о финанцирању оваквих програма нажалост веома мала да би у овај догађај укључили оне који комуницирају и управљају угледом самих њих, али и различитих институција и агенција те њихових пројеката.

Само истински политички лидери и директори разумију мисију, важност и улогу односа с јавношћу јер је циљ сваког запосленика у том сектору да буде у функцији сервиса народа. Нажалост, ситуација је више него икада критична не само у том сектору него и приватном, јер Босна и Херцеговина до данас нема нити активно удружење за односе с јавношћу. Комуникације представљају кључ успјеха и разумијевања јер запослени у јавној управи и јавним тврткама не би смјели бити ту због себе већ због народа и у служби народа, а управо из тог разлога ова се конференција одржава под мотом ближе људима.

ДОДАТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

www.focus-conference.eu