Канцеларија координатора за реформу јавне управе у сарадњи са Djikić Consulting Services и Lucid Linxd организује у петак, 11. новембра 2016. године, са почетком у 10:30 у хотелу Босниа Сарајево почетну конференцију пројекта “Јачање капацитета за стратешко планирање и развој политика” – фаза II (СППД II).

Пројекат директно доприноси реализацији реформе јавне управе БиХ у области стратешког планирања, координације и развоја политика а све у сврху пружања бољих и квалитетнијих јавних услуга грађанима и пружања подршке процесу интеграције БиХ у ЕУ.

Циљ конференције је сумирање тренутног стања у областим стратешког планирања и развоја политика у Босни и Херцеговини (БиХ), са посебним акцентом на перспективе даљег развоја ових области у контексту рефроме јавне управе и процеса интеграције земље у у Европску унију (ЕУ).

Конференцију ће отворити Драган Ћузулан, координатор за реформу јавне управе у БиХ, а о пројекту ће говорити Емир Ђикић, представник имплементатора пројекта те Суад Мусић, тим лидер на пројекту и кључни експерт Срђан Благовчанин.

Учешће у раду конференције ће узети представници кључних институција на свим нивоима власти, као и представници пројеката техничке подршке који се тренутно имплементирају у БиХ у овој области.

Пројекат је финансиран средствима Фонда за реформу јавне управе, а имплементира га конзцорцијум домаћих фирми Djikić Consulting Services и Lucid Linxd.

Изјаве за новинаре предвиђене су у периоду од 10:15-10:30.

Конференција је отворена за фотографе и камермане.